Aizvadīta otrā projekta «Staigāt un atcerēties: Rīgas Porcelāna rūpnīca mutvārdu vēsturē» interviju diena

Projekts «Staigāt un atcerēties: Rīgas porcelāna rūpnīca mutvārdu vēsturē» turpinās. Otrajā interviju dienā uzklausījām rūpnīcas mākslinieces Ilgas Dreiblates atmiņas, kā arī nedaudz ielūkojāmies rūpnīcas bijušā 2. iecirkņa teritorijā. Lai arī laika apstākļi nelutināja, priecājāmies redzēt, ka ēkas, kas savulaik tapušas vēl kā J.K. Jesena Porcelāna rūpnīca Mīlgrāvī, vēl ir apskatāmas un joprojām glabā daļu no Latvijas rūpniecības vēstures – ne tikai stāstos, bet arī fiziskās liecībās. Savukārt dienas otrajā daļā uzklausījām atmiņas par rūpnīcas vēsturi no citas puses – savu pieredzi atklāja pašlaik ievērojamas Latvijas mākslinieces, bet savulaik Latvijas Mākslas akadēmijas pasniedzējas un studentes, kurām rūpnīca bija gan studiju vieta, gan deva arī pirmās nopietnās iemaņas darbam ar porcelānu. Paldies - Jevgēnijai Loginovai, Līgai Skariņai, Ingūnai Skujai un Inesei Margēvičai. Uzklausījām arī Zigurda Konstanta atmiņas par darba gaitu sākšanu rūpnīcā, kā arī izteicām daudzu jo daudzu porcelāna mākslas entuziastu vēlēšanos drīz piedzīvot topošās Latvijas porcelāna vēstures grāmatas atvēršanas svētkus!

Atgādinām, ka projekta rezultāts videodokumenta formā tiks prezentēts Rīgas valstspilsētas pašvaldības Rīgas Porcelāna muzejā š. g. jūnijā, papildus citām tematiskām norisēm par porcelānu un tā pētniecības specifiku.

Projektu realizē Latvijas mutvārdu vēstures pētnieku asociācija «Dzīvesstāsts» sadarbībā ar Rīgas Porcelāna muzeja speciālistiem un SIA Chaland films. Projektu finansiāli atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds.

Bijušajā Rīgas Porcelāna rūpnīcas teritorijā Mīlgrāvī
Uzklausot mākslinieces Ilgas Dreiblates atmiņas
Zigurds Konstants Rīgas Porcelāna muzejā
Uzklausot Inesi Margēviču

Līdzīgi